Popis
Pri vlastnoručnej výrobe tort oceníte nôž s dlhou čepeľou, s ktorého pomocou korpus pohodlne rozkrojíte a premažete krémom. Hornú časť a boky potom porovnáte do roviny tak, aby ste mohli zdobiť šľahačkou, čokoládou alebo položiť poťahovaciu hmotu či marcipán.
A ak ste objavili čaro čokoládovej polevy, zvanej ganache, takýto nôž budete musieť mať po ruke.
Prednosti tortových kuchynských nožov:
- ostrá čepeľ z nerezovej ocele znesie časté používanie
- ľahko sa brúsi
- väčšia ochrana prstov vďaka zaoblenej časti medzi rukoväťou a čepeľou
- nôž je optimálne vyvážený, čo neunavuje pri práci
- ergonomická rukoväť z odolného plastu pre pohodlné držanie
- možno ho umývať v umývačke riadu
Tip: Pri krájaní torty s čokoládovou polevou ponorte pred každým narezaním čepeľ do horúcej vody a utrite ju. Čokoláda sa nebude lámať.